Ashwagandha, stres

Ste pod stresom in tesnobo? Spoznajte ashwagando

Vsekakor vam ni treba povedati, da je stres vsakodnevna težava,ki je lahko posledica številnih razlogov.Obstaja nešteto načinov, kako se ga znebiti,ampak vsi ne delujejo tako, kot bi si želeli. Zato smo se obrnili k naravi in ​​odkrili čarobno zelišče, imenovano ashwagandha.

Čudež, imenovan ashwagandha

Ashwagandha, znana kot Withania somnifera ali indijski ginseng, je zelišče, ki se uporablja v tradicionalni indijski medicini – ajurvedi. Njena korenina ima konjski vonj, kar potrjuje tudi prevod v sanskrtu – ashva pomeni konj in, gandha pomeni vonj. Zaradi svoje edinstvene sposobnosti, da daje moč in vitalnost, se uporablja že več kot tisoč let. Uporabljajo se različni deli rastline, vendar je najpogostejša oblika dodatka -je izvleček iz njenih korenin. (1)

In prav izvleček iz korenine ašvagande KSM 66, ki je, mimogrede, najbolj bioaktivna ashwagandha na svetu z dokazanimi kliničnimi učinki, se nahaja tudi v našem izdelku Stres no more.

Manj stresa in brez tesnobe

Res je, da smo lahko vsak dan pod stresom, ampak to še ne pomeni, da se proti njemu ni mogoče boriti. Ravno nasprotno. Ne glede na to, ali je bil občutek stresa od prvega zmenka, pred težkim izpitom ali pred razgovorom za službo so stresni občutki v večini primerov enaki.

Ko smo pod stresom, naše telo proizvaja hormone, kot sta adrenalin in kortizol. To so tisti hormoni, ki povečajo srčni utrip, krvni tlak, energijo in pripravijo telo na obvladovanje nove situacije. Če pa se s stresom srečujete redno, je treba glede tega nekaj narediti. Zaradi povišane ravni kortizola lahko ponoči težko zaspite, na obrazu se vam bodo pojavile akne, lahko se celo zredite. (2)

Tudi zato, če ne želite jemati kapsul ali praškov, poskusite našo ašvagando. Prav to zelišče uvrščamo med adaptogene, torej rastlinske snovi, ki telesu pomagajo pri soočanju z zahtevnimi pogoji in s tem tudi z višjo stopnjo stresa. Zahvaljujoč ašvagandi lahko stresni občutki izginejo in telo se sprosti. (3)

Kaj pravijo študije?

Ashwagandha ima lahko pomirjujoč učinek na simptome tesnobe.

V študiji iz leta 2019 so raziskovalci ugotovili, da je dnevni odmerek 240 miligramov (mg) ašvagande znatno zmanjšal raven stresa pri ljudeh, kar je vključevalo znižanje ravni kortizola. (3)

V drugi študiji iz leta 2019 je jemanje 250 mg in 600 mg ašvagande dnevno privedlo do nižje ravni stresa, kar je posledično vodilo do nižje ravni stresnega hormona. Opažena je bila tudi povečana kakovost spanja. (4)

Čeprav je ta raziskava obetavna, morajo znanstveniki zbrati veliko več podatkov, preden se lahko samo zelišče uporabi za zdravljenje. Zaenkrat služi kot prehransko dopolnilo.

Ashwagandha v kombinaciji z navadno meliso

Ne samo ašvaganda, tudi melisa je odličen adaptogen, torej rastlinska snov, ki telesu pomaga pri soočanju z zahtevnimi pogoji, s tem pa tudi z višjo stopnjo stresa.

Melisa se tradicionalno uporablja predvsem v čajih za lajšanje stresa in tesnobe. Hkrati pomaga telesu, da se ponovno počuti dobro. (5)

Naši vitaminski bomboni  Stress no more  vsebujejo izvlečke melise in ašvagande. Vitaminski bomboni s prijetnim okusom po gozdnih sadežih vam bodo pomagali učinkovito zmanjšati občutek tesnobe in stresa, podpirali zdravo spolnost ne le pri ženskah, ampak tudi pri moških, pomagali pa vam bodo tudi pri ohranjanju koncentracije. In vse to zahvaljujoč naravnim izvlečkom in vitaminu B6. 

stress no more, ashwagandha, bloom robbins, gummiesSeveda pa ne pozabite, da je za vas najboljše življenje brez stresa. Pri tem vam bodo zagotovo pomagali slastni vitamini Bloom Robbins in poldnevni dopust, preživet v postelji ob sladkarijah in gledanju dobre serije.

 

1 https://examine.com/supplements/ashwagandha/ (Citirano 14.3.2023)

2 https://www.healthline.com/health/high-cortisol-symptoms#symptoms 

(Citirano 14.3.2023)

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6750292/ (Citirano 14.3.2023)

4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6979308/ (Citirano 14.3.2023)

5 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32201301/ (Citirano 14.3.2023)

Nazaj na spletni dnevnik